TROP is teveel – maak een vuist

Steun  onze eis  om het parkingproject te herevalueren & eerst samen met het gemeentebestuur parkingalternatieven uit te werken : teken nu de petitie !!! Want :

TROP IS TEVEEL

07/11/2017 :

1 dodelijk verkeersslachtoffer op de Haachtse Steenweg, een verkeersader met teveel verkeer, straatraces, chaos, …  Nog dezelfde avond wordt het feit door Clerfayt gebanaliseerd in Terzake. Alleen de aanhoudende media aandacht dwingt de gemeente uiteindelijk tot een symbolisch budget voor wat verkeerscamera’s en een studie naar de oorzaken van de veelvuldige ongevallen op deze steenweg.

20/11/ 2017 :

1 zwaargewond slachtoffer na aanrijding tegen hoge snelheid op het zebrapad in de Jerusalemstraat.

07/01/2018 :

Een vader en zijn 5-jarig dochtertje worden van de stoep gemaaid. In kritieke toestand naar het ziekenhuis.

Nog in januari 2018 :

2 kinderen aangereden aan het Lehonplein nadat ze hun bal en hondje achternalopen. Gelukkig geen ernstige verwondingen, deze keer.

16.03.2018 :

1 dodelijk verkeerslachtoffer op het Liedtsplein, sinds jaar en dag bekend als een van de gevaarlijkste kruispunten door de enorme instroom rondom het chaotische plein.

??.??.2018

Bent u of uw kind dan het slachtoffer???

Alle inwoners van laag Schaarbeek maken doorlopend bijna-ongelukken mee door de absolute waanzin van het verkeer dat door één van dichtstbevolkte én kinderrijkste buurten van Brussel raast.

En het dreigt binnenkort nog erger te worden door het absurde parkeerproject onder het Lehonplein. Dit project brengt nog meer verkeersconcentratie en chaos naar de wijk. De parking  bereik je via de al overvolle verkeersassen van, jawel, de Haachtse Steenweg, Koninklijke Sint-Maria Straat & het Liedtsplein. Precies die assen waar de dodelijke slachtoffers vielen.

Simulaties tonen een verVIERvoudiging van het verkeer tijdens de spitsuren tussen de toegangswegen van deze parking.

NOG MEER VERKEER is NIET wat laag Schaarbeek nodig heeft om de mobiliteitsproblemen op te lossen en onze wijk opnieuw veilig te maken.

Steun daarom de eis van de buurtbewoners om het parkingproject te herevalueren en eerst samen met het gemeentebestuur parkingalternatieven uit te werken : teken nu de petitie !!!